You are currently viewing نیلینگ یا میخ کوبی (Soil Nailing) دیواره چیست؟ پایدارسازی دیواره

نیلینگ یا میخ کوبی (Soil Nailing) دیواره چیست؟ پایدارسازی دیواره

4.4
(7)

اگر نمی دانید که نیلینگ یا میخ کوبی چیست، لازم به ذکر است که نیلینگ یکی از روش های محافظت کردن از دیواره ترانشه و گود است که در فضاهای شهری بسیار پر استفاده است.

نیلینگ یکی از روش های خلاقانه مهندسان استرالیایی بود که به منظور بهسازی خاک و مقاوم سازی ساختمان استفاده می شده است این روش اولین بار جهت پایداری سازی تونل استفاده شده است اما بعدها در صنعت ساختمان سازی و پایدارسازی ترانشه ها به کار برده شده است.

نیلینگ

به طور کلی روش استفاده از نیلینگ به این صورت است که ابتدا دیوار ها رگلاژ می شوند و سپس شبکه ای از مش های فولادی به وسیله میخ های به طول ۵۰ سانتی متر به درون آنها رانده می شود و روی سطح با سیمانی به قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر پوشیده خواهد شد مرحله بعدی گمانه و جا زدن میلگرد ها است در ادامه این روش دوغاب سیمان به محل تزریق می شود و پس از انجام این مرحله هد نیل ها بسته خواهد شد در واقع یکی از بهترین روش ها برای مقابله با زلزله و مستحکام سازی دیوارهای باربر با اجرای روش نیلینگ امکان پذیر می باشد.

در این حالت نیروی رانش خاک ناشی از زلزله و لغزش ها به هدنیل ها از طریق توده خاک اعمال می شود نیروی رانش خاک از طریق سیستم نیلینگ مهار می شود و به سطح ساختمان و دیوارها منتقل نمی شود این روش به دلیل بهبود و استحکام ساختمان ها بعدها توسط مهندسان فرانسوی و آلمانی در پایدار سازی تونلها و کوله پله ها استفاده شد نیلینگ سازه نگهبان محسوب می شود و باعث افزایش قدرت اسکلت بندی ساختمان می شود.

نیلینگ یا میخ کوبی چیست

نیلینگ یکی از محبوب ترین روش های حفاظت جداره و دیواره است و سرعت بالایی در اجرای آن وجود دارد زیرا چند بخش کار آن را می توان به شکل همزمان انجام داد. پایدارسازی دیواره با روش نیلینگ در طیف گسترده ای از انواع خاک ها قابل پیاده سازی است و این امکان وجود دارد که در گود قائم نیز اجرا شود.

در گودبرداری هایی که عمق گود بسیار زیاد است و نمی توان از راه گود برداری مایل و یا پله ای استفاده کرد، از شیوه نیلینگ یا میخ کوبی خاک برای انجام این کار استفاده می کنند. این روش کاربرد های زیادی در پایدار کردن شیب ها و شیروانی ها و افزایش ظرفیت حمل بار آن ها و ایجاد محدودیت در تغییر شکل مخصوصا در پروژه های شهری است.

برای این که بتوان از این روش جهت پایداری سازه استفاده کرد، باید خاک محل تا حد اقل تا عمق 1.5 متری توان حفظ پایداری را داشته باشد. بعد از این که خاک برداری پله اول انجام شد، نخستین ردیف میخ ها اجرا می شوند و پس از آن یک رویه بتنی روی کار کشیده می شود. پس از آن نیز همین روند تا زمانی که به تراز آخر گود برداری برسید باید ادامه پیدا کند.
به کار بردن این روش برای پایدار سازی سازه هایی که در زیر زمین احداث می شوند، مانند ایستگاه های مترو بسیار رایج و مناسب است.

نقاط قوت و نقاط ضعف پایدارسازی جداره به روش نیلینگ

روش نیلینگ تنها یکی از روش های پایدارسازی دیواره و گودال است که مزایا و معایب خود را دارد.

شرکت ترانشه ارائه دهنده خدمات آزمایش خاک و مکانیک خاک می باشد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

نیلینگ

نقاط قوت روش نیلینگ

از این روش می توان برای مکان هایی استفاده نمود که فضاها بسیار نزدیک به هم هستند و بناهای زیادی در نزدیکی محل پروژه احداث شده اند. به همین دلیل روشی بسیار مناسب برای فضاهای شهری است.

  آزمایش تحکیم خاک

روش نیلینگ یک روش بسیار سازگار با محیط زیست است و از این جهت دغدغه بسیاری از افراد را رفع می کند.
این روش پایدارسازی انعطاف زیادی در اجرا دارد. منظور از اجرا امکان سازگاری سازه با ناهمواری ها و وضعیت های مختلف زمین است.
این سازه ها برای اجرا شدن در نزدیکی سازه هایی که حساس هستند و امکان نشست در آن ها وجود دارد گزینه های بسیار خوبی هستند.

نیلینگ یک روش مقرون به صرفه است. مصالح و ابزاری که در روش نیلینگ به کار می روند باعث می شوند که قیمت نهایی سازه بسیار کم تر از انواع دیگر روش های پایدار سازی باشد. برای سازه هایی که کم تر از 18 ماه زمان برای ساخته شدن نیاز داشته باشند و همچنین سازه هایی که به زمانی طولانی تر نیاز دارند قابل استفاده است زیرا نیلینگ به شکل های موقت و دائم قابل اجرا است. در موقعیت هایی که به دلیل محدودیت فضا باید از ابزار و وسایل کوچک تری استفاده شود، به کار بردن روش نیلینگ توصیه می شود.

شرکت ترانشه ارائه دهنده خدمات طراحی ساختمان و سازه نگهبان می باشد. در صورت نیاز به خدمات دهی با ما تماس بگیرید.

نقاط ضعف روش نیلینگ

این روش با کمک گرفتن از بناهای اطراف قابل انجام است به همین دلیل باید از صاحبان ساختمان های اطراف برای به کار گرفتن این روش رضایت جلب شود. ابزاری که برای اجرای نیلینگ به کار گرفته می شوند صداهای زیادی تولید می کنند و ممکن است که موجب آزردگی سکنه محل شود.

پایدار سازی گود و دیواره به روش نیلینگ

جداره هایی که میخ کوبی شده اند می توانند به دو شکل موقت یا دائمی پیاده سازی شوند.
میخ کوبی موقت: میخ کوبی هایی که به شکل موقت انجام می شوند، طول عمری کم تر از هجده ماه دارند. گاهی اوقات دیده می شود که یک ترانشه یا گودال به شکل موقت میخ کوبی شده است اما ساختن آن بیش تر از هجده ماه طول کشیده است.

در این صورت باید از سیستم های گود برداری دائمی برای تثبیت استفاده شود. برای این کار در زمین گودال هایی حفر می کنند که نیل ها یا میلگرد ها درون آن ها قرار می گیرد و فضای خالی با دوغاب سیمان پر می شود.
میخ کوبی دائم: هنگامی که سازه ای به شکل دائم میخ کوبی شده باشد، طول عمر آن ها بیش از 18 ماه طول خواهد کشید.

شرکت ترانشه خدمات دهی در زمینه نشست ساختمان و بهسازی خاک را دارد. در صورت نیاز به خدمات دهی با ما تماس بگیرید.

نیلینگ

نیلینگ در چه پروژه هایی کاربرد دارد؟

با روش نیلینگ ترانشه هایی که برای ساختن بزرگ ها و راه آهن ها احداث می شوند، پایدار می شوند.
در ساختن سازه های زیر زمینی و دیواره تونل های زیر زمینی نقش مهمی دارد و سبب پایداری و امنیت آن ها می شود.
در سازه های مختلفی که در شهر ها ساخته می شوند، قسمت های زیادی مانند سازه های اطراف گود و ایستگاه های مترو زیر زمینی حفاظت می شوند.

در زمین هایی که دارای خاک های سست هستند که امکان ریزش را افزایش می دهند می توان با روش نیلینگ استحکام را افزایش داد.

نیلینگ یا میخ کوبی به چه شکلی قابل انجام است؟

  • در ابتدا گود برداری انجام می شود و برای گود ها پله بعدی عملیات نیز حفر می شود. خاک برداری باید قدم به قدم انجام شود و در هر مرحله میخ کوبی آن انجام شود و سپس خاک برداری مرحله بعدی شروع شود.
  • سپس چال هایی برای قرار دادن مهار کششی نیل ها یا میلگرد ها حفر می شوند. این چال ها باید در فاصله های متناسب و مشخصی حفر شوند.
  • آرماتورها که معمولا قطری بین 18 تا 40 میل دارند، داخل چال هایی که حفر شده اند قرار می گیرند و معمولا فضا با دوغاب سیمان پر می شود. دوغاب مورد استفاده معمولا از آب و سیمان ساخته می شود و در برخی موارد ماسه و مواد شیمیایی دیگری نیز به آن می افزایند.
  • سیستم زهکشی و شاتکریت جداری اجرا می شود و ضخامت فولادی نصب می شود.
  • در نهایت پس از آخرین مرحله حفاری شاتکریت اجرا می شود. شاتکریت به معنای ریختن بتن برای پیشگیری از فرسایش سازه است.
  آزمایش هیدرومتری

روش های ایجاد نیلینگ به چه صورت می باشد

اغلب طرح های عمرانی برای استحکام سازی به نیلینگ نیاز دارند ترانشه های راه آهن و بزرگراه ها، ساخت سازه های نگهبانی گود برداری شده جهت احداث ساختمان های بلند و چند طبقه و تثبیت زمین هایی که دارای شیب هستند از جمله مهم ترین مواردی هستند که باید دارای نیلینگ و دیوار های باربر مستحکم باشند نیلینگ دیوارها به معنای تسلیح برجای خاک موجود در زمان نصب می باشد.

به طور خلاصه در این روش میلگرد های نزدیک به هم در یک سطح شیب دار ملایم در حدود ۱۰ تا ۲۰ درجه در کنار یکدیگر در محل اجرای سازه قرار می گیرند اصول اولیه نیلینگ بر پایدارسازی گوه لغزش ها به وسیله نیل های استوار است. اثر مسلح سازی برای بهبود پایداری میله ها با دو روش زیر حاصل می شود:

  • افزایش نیروی قائم در زمین در نتیجه افزایش مقاومت برشی در خاکهای اصطحکاکی
  • کاهش نیروی رانشی در اثر لغزش های ناشی از زلزله  در خاک های بهم چسبیده 

پس از نصب میلگرد ها در سطح شیب دار زمین دیواره سطحی کم ضخامت که شامل شاکریت ها یا تسلیحات سبک می شود با استفاده از مسالح مقاوم مانند بتن پوشیده می شود ضخامت هر کدام از شاکریت ها در حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر است و هدف اصلی از اجرای آنها جلوگیری از فرسایش سطحی خاک و ایجاد سطح مناسب برای سازه های احتمالی بعدی است.

ایجاد سطح یکنواخت و یکپارچه باعث پخش یکنواخت نیرو در تمام سطح می شود در نتیجه احتمال ریزش ساختمان در اثر لغزش های احتمالی به صورت چشمگیری کاهش پیدا می کند همچنین افزایش بازدهی عملکرد خاک در بخش های نزدیک به گود و نواحی سست تا حدود زیادی قابل پیش بینی می باشد.

در صورت نیاز به خدمات دهی در زمینه انکراژ و میکروپایل با مجموعه ترانشه تماس بگیرید.

soil nailing
نیلینگ

روش های ایجاد نیلینگ

تاکنون روش های اجرای نیلینگ گسترش زیادی یافته است این سازه نگهبان به دو صورت موقت و دائمی اجرا می شود میخکوبی های موقت بسته به نوع خاک و سازه دارای طول عمر بین یک سال تا ۱۸ ماه می باشند اما نیلینگ های دائمی عمری بیش از این حد دارند روش های مختلف پایدار سازی ترانشه باعث شده برای هر نوع از ساختمان ها از نیلینگ خاصی استفاده شود.

روش پیشنهادی برای اکثر نیلینگ و انکراژ ها پایدار سازی دیوار گودها مشتمل بر ۵ مرحله اصلی گود برداری، مقطعی، حفاری گمانه ها، نصب میلنگ، تزریق دوغاب سیمان، بتن پاشی و نصب صفحات و پیچ و مهره های میلنگ ها می شود پس از انجام این مرحله گود برداری آغاز می شود.

گودبردای تا جایی انجام می شود که دیواره های گود بتوانند در مدت بین ۱۲ تا ۴۸  ثبات خود را حفظ کنند خاکبرداری های نیلینگ باید مرحله به مرحله و با توجه به نوع سازه انجام شود. امروزه بیشتر عملیات فوق به وسیله دستگاه نیلینگ انجام می شود قیمت نیلینگ براساس نوع سازه نیلینگ ؛ دوام آن، نوع خاک و غیره  قبل از شروع عملیات بررسی می شود.

حفاری دستی و حفاری ماشینی توسط مجموعه ترانشه قابل انجام است. در صورت نیاز به خدمات دهی با ما تماس بگیرید.

روش انجام نیلینگ مرغوب ساختمان و مطمئن و جلوگیری از ضربه

اگر زمین ساختمان سازی در شیب قرار گیرد بهترین راه برای هموار کردن آن میخ کوبی خاک با استفاده از میله های فولادی است این روش یکی از روش های خلاقانه مهندسان استرالیایی برای هموار ساختن زمین های شیب دار است برای این کار باید ابتدا دیوارها رگلاژ شوند.

سپس شبکه ای از مش های فولادی با میخ های 50 سانتی متری نصب خواهند شد و روی آنها به ضخامت حدود 10 تا 15 سانتی متر بتن ریزی می شود این عمل به دلیل استفاده از بتن یک دست در زیر ساختمان باعث هموار شدن زمین و مقاوم سازی آن در برابر لرزش های احتمالی می شود. همچنین از زمین هایی بلا استفاده که در دره یا شیب کوه قرار دارند برای ساختمان سازی می توان استفاده کرد.

  روش مختلفی برای گود برداری و انجام قوانین حقوقی گودبردای ساختمان

نیلینگ و انکراژ برای استفاده از زمین هایی که در سطوح غیر مسطح قرار دارند و شیب زیادی دارند اهمیت زیادی دارد استفاده از این روش جلوی سیلاب های ناگهانی در دره ها را می گیرد و باعث جلوگیری از ضربه زدن به دیوار های ساختمان می شود مرحله پس از حفاری و بتن ریزی برای نیلینگ ساختمان ها گمانه ها و جا زدن میلگرد های فولادی است در ادامه گمانه ها باید دوغاب سیمان به محل تزریق شود و سپس نیل ها بسته شوند.

عملا استفاده از این روش جلوی آسیب های رانش زمین را تا حدود بسیار زیادی می گیرد استفاده از مصالح قوی و سخت مانند سیمان در روش نیلینگ ساختمان مانع نفوذ آب به زیردیوارها و پایه های ساختمان ها می شود گاها از روش نیلینگ ساختمان برای افزایش قدرت پایه ریزی ساختمان های بلند حتی در زمین های هموار استفاده می شود.

نیلینگ تنها برای ساختمان سازی استفاده نمی شود از این روش گاها برای طرح های عمرانی مختلف مانند تثبیت تراشه های خطوط راه آهن و بزرگراه ها استفاده می شود. همچنین ساخت سازی های گود برداری شده در مناطق شهری برای ساخت سازه های بسیار بلند و مرتفع که ممکن است گاها دارای چندین طبقه زیر زمین باشند باید برای پایه سازی های مستحکم از روش نیلینگ استفاده کنند. پارکینگ های طبقاتی با تعداد زیادی طبقه زیر زمین از انواع سازه های دارای فونداسیون نیلینگ می باشند. 

مجموعه ترانشه قادر به ارائه خدمات خرپا و انکراژ می باشد. در صورت نیاز به خدمات دهی با ما تماس بگیرید.

روش انجام نیلینگ مرغوب ساختمان و مطمئن

برای انجام نیلینگ ساختمان هر چقدر که لوله های فولادی به هم نزدیک تر باشند پایه ریزی نیلینگ قوی تر خواهد شد برای سطوحی با شیب ملایم بین 10 تا 20 درجه قائم بر سطح زمین معمولا در محل گود برداری شده از میخ هی فولادی استفاده می شود برای این کار میله های فولادی باید تحت تاثیر تنش های کششی قرار گیرد تا پایداری آنها برای فوندانسیون دیوار های باربر بررسی شود و از توانایی آنها اطمینان حاصل شود.

هزینه نیلینگ ساختمان بسته به تعداد میله های فولادی و نوع آنها یا نسبت کار گذاری این میله ها در زمین دارد نیل ها برای پایداری سختمان در زمان لغزش استفاده می شوند. در روش نیلینگ فضای خالی در خاک به وسیله ذرات درشت به صورت گوه پر می شوند و با استفاده از میله های فولادی این گوه به حجم پشتی خاک دوخته خواهد شد و براین اساس گوه ها باعث پایداری می شوند این عملیات در واقع یک مقطع مسطح در خاک ایجاد می کند که نسبت به زلزله بسیار مقاوم می باشد و همچنین توانایی نگهداری خاک پشت را دارد.

این مسطح سازی در خاک به صورت پسیو عمل می کند و به عنوان نیلینگ سازه نگهبان در سازه های عمرانی ایفای نقش دارد میخ های به کار رفته در نیلینگ و میخکوبی قالبا در کشش ها ایفای نقش می کنند ولی درشرایط خاصی در شرایط خمشی و برشی هم می توانند مقاومت کنند.

آزمایش ژئوتکنیک توسط مجموعه ترانشه قابل انجام است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

اثر مسلح سازی زمین با روش نیلینگ به دو صورت ایفای نقش می کند ایجاد نیروی قائم و مستحکم و در نتیجه ایجاد مقاومت برشی در خاک در زمان زمین لرزه کاهش نیروهای رانشی زمین در حالات اصطحکاکی در خاک پس از نصب میلگرد های فولادی در زمین یک دیواره سطحی با ضخامت بسیار کم با تصلیحات سبک سطح گود برداری شده را می پوشاند ضخامت این دیواره شاکریت باید در حدود 10 تا 15 سانتی متر باشد هدف اصلی از ایجاد این دیواره کم ضخامت با استفاده از مصالح نسبتا سبک جلوگیری از فرسایش سطحی خاک زیرین ساختمان است و نشت خاک می باشد.

کلام آخر

برای دریافت مشوره و یا نیزا به خدمات نیلینگ یا میخکوبی با شرکت ترانشه در تماس باشید.

نیلینگ چیست؟

نیلینگ به دلیل استحکام بالا و سرعت بالا در اجرا، یکی از بهترین روش ها برای حفظ جداره و دیوار می باشد.

نقاط قوت استفاده از نیلینگ چیست؟

در این مقاله از مجموعه ترانشه، به طور کامل به بررسی نیلینگ و نقاط قوت و ضعف آن پرداخته ایم که پیشنهاد می کنیم آن را مطالعه نمایید.

چقدر از این مقاله راضی بودید؟

به این مقاله رای دهید!

میانگین آرا 4.4 / 5. تعداد آرا: 7

تا کنون امتیازی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.