You are currently viewing سازه نگهبان چیست؟ + نحوه اجرای صحیح انواع سازه نگهبان

سازه نگهبان چیست؟ + نحوه اجرای صحیح انواع سازه نگهبان

4
(4)

سازه نگهبان

به طور خلاصه سازه های نگهبان احداث می شوند تا ریزش گود جلوگیری کنند و از آن ها محافظت کنند. از سازه های نگهبان در موقعیت های دیگری مانند سد ها، پل، کانال، و… استفاده می کنند.

سازه نگهبان چیست؟

سازه های نگهبان یک نوع سازه هستند که از مصالح مختلف فلزی و غیر فلزی در ساخت آن ها استفاده شده است. دلایل زیادی برای ساختن این سازه ها وجود دارد. برخی از این دلایل به وجود آوردن شرایط امن در حین کار، محافظت کردن از جان انسان ها، نگهداری از وسایل و اموال انسان ها هستند. تمام سازه های نگهبان مانند هم نیستند و انواع مختلفی دارند. در ادامه می توانید انواع سازه نگهبان و نحوه اجرای درست آن ها را مشاهده کنید.

در صورت نیاز به خدمات طراحی ساختمان با شرکت ترانشه در ارتباط باشید. هم چنین شرکت ترانشه در زمینه نشست ساختمان به صورت تخصصی فعالیت دارد.

سازه نگهبان چیست
سازه نگهبان چیست

انواع سازه نگهبان

در ادامه به معرفی و بررسی انواع سازه نگهبان همراه با مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت.

شرکت ترانشه ارائه دهنده خدمات تخصصی حفاری ماشینی می باشد هم چنین در صورت نیاز به خدمات حفاری دستی با شرکت ترانشه تماس بگیرید.

سازه نگهبان استرات

روش استرات که به روش مهار دو جانبه هم گفته می شود، روشی به جهت ایجاد سازه نگهبان در چاه ها و گودال های کم عمقی که است که در بیش تر موارد در فضاهای شهری به چشم می خورند. در روش استرات در دو طرف گودال چاهک ها یا گودال هایی با فاصله مشخص از هم حفر می شوند. این گودال ها دارای طولی در حدود 25 تا 35 فرا تر از عمق گودال می باشند. در مرحله بعدی درون این گودال ها از پروفیل هایی استفاده می کنند که معولا از جنس بتن یا فولاد هستند.

  آزمایش CBR

طول آن ها نیز به شکلی انتخاب می شود که ته آن ها با تر از سطح گود باشد. سپس بالای این دو پروفیل که در گودال های دو طرف قرار دارند را به وسیله تیر یا خرپا به هم وصل می کنند. چنین کاری باعث می شود که پروفیل ها مقاوم تر شوند. در آخر گود برداری با سرعت ملایم انجام می گیرد. این روش مزایا و معایب خاص خود را دارد.

شرکت ترانشه قابلیت انجام آزمایش خاک را با پیشرفته ترین تجهیزات آزمایشگاهی دارد. در صورت نیاز به خدمات نیلینگ با شرکت ترانشه در تماس باشید.

نقاط قوت سازه نگهبان استرات:

شیوه ای که این سازه نگهبان اجرا می شود باعث می شود که هزینه آن پایین تر از روش های دیگر باشد.
سازه با این روش به سرعت اجرا می شود و این مزیت بزرگی به حساب می آید.
امکان این وجود دارد که دوباره بتوانید از مصالح و ابزاری که در ساخت سازه نگهبان به کار برده اید، استفاده کنید.
اگر حین اجرای این سازه ریزش هایی در داخل گود اصلی اتفاق بیفتند، این مورد نمی تواند کل فرایند را تحت تاثیر قرار دهد و موجب توقف آن شود.

نقاط ضعف سازه نگهبان استرات:

مهاربندی کردن این نوع سازه در قسمت های عمیق و قسمت هایی که طول آن ها بیش از 10 متر می باشد سخت است.
اگر خاک سست باشد و تیپ 3 یا 4 باشد، باید برای اجرای سازه از مصالح در تعداد بسیار بیش تری استفاده شود که بنا به اندازه کافی محکم باشد.

در صورت نیاز به خدمات میکروپایل می توانید با شرکت ترانشه تماس بگیرید. برای انجام خدمات خرپا با شرکت ترانشه تماس بگیرید.

سازه نگهبان خرپایی

احداث سازه های نگهبان خرپایی جزو یکی از روش های سنتی برای پیشگیری از ریختن سازه در زمان گودبرداری های کم عمق است. برای این که چنین سازه ای را احداث کنید باید گودال های کوچکی در جایی ایحاد کنید که اجزای قائم خرپا وجود دارند و این گودال ها باید در کنار دیواره حفر شده باشند.

  آزمایش تک محوری

در بیش تر اوقات چاه هایی که حفر می شوند عمیق تر از مقدار عمق گود می باشد. به دلیل این که لازم است فضایی به جهت ساختن شمع انتهایی در نظر گرفته شود. بعد از این که شمع انتهایی آرماتوربندی شد، عضو قائم خرپا درون شمع قرار می گیرد و عملیات بتن ریزی انجام می شود. بعد از آن عملیات خاک برداری به دنبال دیوار گود با علاوه یک شیب پیش از قرار دادن عضو قائم انجام می شود. چنین مراحلی برای خاک برداری تعبیه پی ساختمان عضو مایل به کار گرفته می شود.

شرکت ترانشه در زمینه مکانیک خاک با کادری مجرب و دانش فنی بالا فعالیت دارد هم چنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه طبقه بندی خاک با شرکت ترانشه در ارتباط باشید.

سپس در قسمتی که خاک برداری انجام می شود، عضو مایل طوری قرار می گیرد که یک سمت آن به صفحه و سمت دیگر به عضو قائم تکیه می دهد. این روش دارای برخی نقاط قوت و ضعف است که در ادامه می بینید:

نقاط قوت سازه نگهبان خرپایی:

بدون این که لازم باشد ابزار و وسایل بسیار پیچیده ای فراهم آورده شوند، قابل اجرا است.
در زمانی که در حال ساخت آن هستید بسیار انعطاف پذیر تر است.
این سازه بسیار ساده است و ساختن آن آسان تر انواع دیگر سازه های نگهبان است.
سادگی و بی درد سر بودن ساختن این نوع سازه نگهبان بااعث شده است که بدون احتیاج به تخصص بسیار زیاد قابل ساخته شدن باشد.
بعد از این که از خرپا ها در این سازه استفاده شد، می توانید دوباره از آن ها استفاده کنید.

مجموعه ترانشه در زمینه مقاومت خاک به صورت تخصصی فعالیت می کند هم چنین قابلیت انجام آزمایش ژئوتکنیک را دارد.

  موارد استفاده از مهندسی ژئوتکینیک عمران به چه صورت می باشد؟

نقاط ضعف سازه نگهبان خرپایی:

اگر مایل باشید که از این نوع سازه نگهبان استفاده کنید، فضای بیش تری گرفته خواهد شد.
اگر گودال ها بسیار عمیق باشند استفاده از این سازه ها مناسب نخواهد بود.
این روش سرعت اجرای پایینی دارد و اکثر روش های دیگر از این روش سریع تر اجرا می شوند.

سازه نگهبان
سازه نگهبان

سازه نگهبان نیلینگ

نیلینگ که در زبان فارسی به آن میخ کوبی هم گفته می شود، روش دیگری جهت اجرای سازه نگهبان است و برای نگهداری دیواره های شیب دار و عمیق استفاده می شود. دیواره های قسمت های گود برداری شده توسط میلگرد های فولادی مسلح می شوند و محکم تر در سر جای خود باقی می مانند. میله ها با فاصله های مساوی درون گمانه ها به کار می روند.

اشتباهات رایج و پرخطر در تخریب ساختمان یکی از مقاله های جالب سایت ترانشه می باشد که پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید.

بعد از آن از دوغاب سیمان استفاده می کنند تا داخل گمانه ها پر شوند. این کار باعث می شود که میلگرد ها به سادگی دچار فرسایش و خوردگی نشوند. فایده دیگر آن متراکم کردن نیرو است و در نتیجه آن نیرو به راحتی و به طور درست بین این دو قسمت منتقل می شود.

متوجه شدید که سازه نگهبان برای پایدار سازی گود در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود. روش های مختلفی برای انجام دادن این کار وجود دارد و هر کدام از روش ها مزایا و معایب خود را دارند و هر کس می تواند با توجه به خواسته نهایی و امکانات خود بهترین روش را برگزیند.

سازه نگهبان چیست؟

نوعی سازه مشکل از فلز و مصالح دیگر است که برای نگهداری دیوار و بنا مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله از وبسایت ترانشه به طور کامل به بررسی سازه نگهبان و انواع آن پرداخته ایم.

سازه نگهبان چند نوع دارد؟

سازه نگهبان به طور کلی دو نوع دارد که در این مقاله از ترانشه به بررسی مزایا و معایب هر کدام پرداخته ایم.

چقدر از این مقاله راضی بودید؟

به این مقاله رای دهید!

میانگین آرا 4 / 5. تعداد آرا: 4

تا کنون امتیازی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.