You are currently viewing بررسی معایب و مزایای انواع سقف ساختمانی

بررسی معایب و مزایای انواع سقف ساختمانی

4.5
(4)

بررسی معایب و مزایای انواع سقف ساختمانی

یکی از اجزای مهم هر ساختمان سقف است که به روش های گوناگون ساخته می شود. سقف ها باید استحکام بالایی در برابر نیروی وارد داشته باشند تا هیچ آسیبی بر آنان وارد نشود. مهندسان ساختمان سیستم های مختلفی دارند که در اجرای انواع سقف ها از آن استفاده می کنند. در این مطلب تصمیم داریم به معرفی انواع سقف ساختمان و معایب و مزایای آن به طور کامل بپردازیم.

ویژگی های اساسی انواع سقف ساختمانی

طبق مطالبی که می خواهیم بپردازیم، سقف های ساختمان انواع مختلفی دارند که هر یک از ویژگی بخصوصی برخوردار است. در این بخش به ویژگی های مهمی اشاره خواهیم کرد که هر سقفی باید آن ها را دارا باشد که شامل:

  • هر سقفی نیاز به مقاومت و استحکام بالایی دارد‌ تا بتواند نیرو و وزن وارده را به خوبی تحمل کند. از این رو بهتر است هنگام اجرای سقف ساختمان از مهندسان و افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا دچار خطا نشوید.
  • سقف های ساختمان به دلیل مجاورت در محیط خارجی به هیچ عنوان نباید تحت تاثیر عوامل گوناگون قرار بگیرند، سعی کنید در ساخت سقف های ساختمان از مصالحی که استحکام بالایی دارند استفاده کنید تا در برابر حوادث مقاوم باشند.

برای دریافت خدمات مکانیک خاک با شرکت ترانشه تماس بگیرید. ترانشه ارائه دهنده انواع خدمات مکانیک خاک می باشد.

انواع سقف ساختمانی + معایب و مزایا

زمانی که قصد ساختمان سازی دارید، قطعا با انواع سقف ها آشنا خواهید شد که هر یک علاوه بر ویژگی دارای مزایا و معایب بخصوصی هستند.

انواع سقف ساختمانی
انواع سقف ساختمانی

سقف دال بتنی

این نوع سقف ها گزینه مناسبی برای سازه های حساس هستند. سازه های کرکره ای که درون آن مواد بتنی ریخته به شکل مستطیل قالب گیری می شود.‌ ستون های بتنی معمولا از دو متریال فلز و چوب ساخته شده و تنها برای نگه داشتن وزن دال بتنی تا زمان خشک شدن کاربرد دارد.

  • معایب سقف دال بتنی: بالا بودن وزن دال بتنی و پایین بودن مقاومت کششی
  • مزایا سقف دال بتنی: برخورداری از طول عمر فراوان، دارای مقاومت بسیار نسبت به سایر سقف ها، کاهش هزینه ها و برخورداری از سرعت عمل بالا
  آزمایش برش مستقیم

در صورت نیاز به خدمات نیلینگ با شرکت ترانشه در تماس باشید. مجموعه ترانشه فعال در زمینه خدمات نیلینگ می باشد.

سقف عرشه فولاد

یکی از انواع سقف های ساختمان که امروزه در میان مردم و مشتریان محبوبیت زیادی پیدا کرده، سقف عرشه فولادی است. این سقف ها از ورق های گالوانیزه برجسته فاقد میلگرد تهیه می شوند. سقف عرشه فولادی نسبت به سقف های معمولی دال بتنی سرعت اجرای بالا تری دارد.

  • معایب سقف عرشه فولاد: ممکن است دچار خوردگی فلز شود، اجرای سخت در اسکلت سازی بتن و نیاز به فرد ماهر هنگام جوش زدن تیر آهن
  • مزایا سقف عرشه فولاد: صرفه جویی در استفاده از بتن، کم شدن زمان اجرای ساخت، بالا بودن استحکام در برابر زلزله و آتش و کاهش یافتن وزن سازه

سقف چوبی

چوب از زمان های گذشته به عنوان یک مصالح پرکاربرد در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. بکار بردن چوب در سقف ساختمان خالی از لطف نیست، بلکه ظاهری زیبا به نمای داخلی ساختمان می بخشد.

  • معایب سقف چوبی: ورود انواع حشرات از جمله موریانه به درون خانه، دارای محدودیت استفاده در برخی از منطق استان و نداشتن هیچگونه مقاومت در برابر آتش سوزی
  • مزایا سقف چوبی: استحکام بالا در برابر نیروی کششی و فشار، دوستدار طبیعت، کاهش وزن ساختمان، دارای اجرای بدون دردسر و دارای قیمتی مقرون به صرفه

برای انجام خدمات میکروپایل با شرکت ترانشه تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه شما را راهنمایی کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

سقف کوبیاکس

از دیگر سقف های ساختمانی می توان به سقف کوبیاکس اشاره کرد که تفاوت های کوچیکی با سقف دال بتنی دارد. نوع متریال به کار رفته در سقف کوبیاکس (گوی) پلی اتلین است، اما امروزه به دلیل افزایش قیمت سقف و وقت گیر بودن اجرای آن نتوانسته جایگاه خوبی در میان سقف های ساختمانی پیدا کند.

  • معایب سقف کوبیاکس: زیاد شدن هزینه ها برای پروژه های کوچک و نداشتن استاندارد در برابر حوادث طبیعی
  • مزایا سقف کوبیاکس: مقرون به صرفه بودن، برخورداری از وزن سبک، عدم نیاز به فرد متخصص هنگام اجرا کوبیاکس و دوستدار طبیعت
  گمانه زنی و کاربرد های آن در ژئوتکنیک

سقف کاذب

معمولا از سقف کاذب برای نمای زیبا در ساختمان ها استفاده می کنند. نحوه ساخت این سقف ها به گونه ای است که زیر سقف اصلی سازه نصب شده و با کمک اسکلت های چوبی یا فلزی چفت سقف می شوند. سقف های کاذب انواع مختلفی دارد که شامل؛ پی وی سی، کناف و رابیتس است که از متریال هایی همچون؛ توری، الیاف پلیمری، گچ و… تهیه می شوند.

  • معایب سقف کاذب: کم شدن ارتفاع سقف به صورت چشمگیر، برخورداری از دوام و عمر کوتاه و امکان تغییر رنگ سقف کاذب به مرور زمان
  • مزایا سقف کاذب: بالا رفتن سرعت اجرای سقف، قابلیت نصب آسان، برخورداری از عایق حرارتی و اجرای نما های مختلف

ترانشه به برسی انواع خاک و آزمایشات آن ها می پردازد. برای انجام خدمات آزمایش خاک با شرکت ترانشه تماس بگیرید.

ویژگی های اساسی انواع سقف ساختمانی
بررسی معایب و مزایای انواع سقف ساختمانی

سقف یوبوت

یوبوت در واقع نوعی ساختار است که قابلیت بازیافت دارد و در ساخت سقف های سازه به عنوان یک دال بتنی تو خالی برای سبک سازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع سقف ها به شکل مربع قالب بندی شده و برای مقاومت بیش تر سقف های ساختمان کاربرد دارد.

  • معایب سقف یوبوت: اجرای آن از هزینه بالایی برخوردار است، دارای مقاومت متوسط در برابر حوادث و نگهداری دشوار از بلوک ها
  • مزایا سقف یوبوت: کاهش مصرف بتن در ساخت سقف، دارای سرعت عمل بالا در ساخت سازه، کم شدن وزن ساختمان و برخورداری از عایق مناسب در برابر لرزش و سروصدا

آزمایش خاک توسط شرکت ترانشه قابل انجام می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با مجموعه ترانشه در تماس باشید.

سقف وافل

یکی دیگر از انواع سقف های ساختمانی، سقف وافل است که در اجرای آن به جای یونولیت از قالب های موقت به نام وافل استفاده می کنند. وافل ها مقاومت و عمر طولانی مدتی ندارند به همین علت بعد از مدت کوتاهی مجدد باید تمدید شود. از کاربرد های سقف وافل می توان به مکان هایی همچون؛ بیمارستان ها، فرودگاه ها، پارکینگ ها و… اشاره کرد.

  • معایب سقف وافل: نامناسب برای مناطق بادخیز و سطح شیب دار، نیاز به فرد متخصص برای اجرای سقف وافل
  • مزایا سقف وافل: دارای سرعت عمل بالا در اجرای سقف سازه، دارای وزن سبک، مقرون به صرفه بودن همچنین از مقاومت و ایمنی بالایی برخوردار است.
  بتن شاتکریت چیست؟ ویژگی ها و کابرد بتن شاتکریت

سقف تیرچه بلوکی

یکی از بهترین و رایج ترین نوع سقف، سقف تیرچه بلوکی نام دارد که برای ساخت آن از بلوک، تیرچه، میلگرد و میلگرد حرارتی استفاده می شود. این نوع سقف ها انواع گوناگونی دارند که می توان به تیرچه های سیمانی، سفالی، پاشنه سفالی، پاشنه بلوکی و بتنی اشاره کرد.

  • معایب سقف تیرچه بلوکی: عدم استفاده برای تیرچه هایی با دهانه های بزرگ و عدم اجرای همزمان سقف به صورت یکدست
  • مزایا سقف تیرچه بلوکی: دارای مقاومت بسیار در برابر بلا های طبیعی، قابلیت اجرای سریع سقف و برخورداری از وزن پایین

طراحی ساختمان را به شرکت ترانشه با سال ها تجربه در زمینه طراحی ساختمان بسپارید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

معایب و مزایای انواع سقف ساختمانی

سقف یکی از اجزای مهم هر ساختمان محسوب می شود که با رعایت چندین نکته، سقف باعث استحکام و پایداری بسیاری شده و جان فرد را در شرایط دشوار حفظ می کند. در این مطلب توانستیم به بررسی انواع سقف های ساختمان و معایب و مزایای آن بپردازیم. آزمایش تحکیم خاک توسط مجموعه ترانشه قابل انجام می باشد. در صورت نیاز به خدمات با ما تماس بگیرید.

برای اطلاعات بیش تر درباره نوع و کارایی سقف ها، می توانید به وب سایت ترانشه به صورت آنلاین مراجعه کنید و با مطالعه مطالب سایت، اطلاعات مفیدی بدست بیاورید.

چه نوع سقفی برای سازه های حساس مناسب است؟

سقف دال بتنی گزینه مناسبی برای سازه های حساس می باشد. برای خواندن ادامه مطلب با ترانشه همراه باشید.

معایب و مزایای انواع سقف ساختمانی چیست؟

در این مقاله از سایت ترانشه به برسی معایب و مزایای انواع سقف ساختمانی به طور کامل پرداخته ایم با ما همراه باشید.

چقدر از این مقاله راضی بودید؟

به این مقاله رای دهید!

میانگین آرا 4.5 / 5. تعداد آرا: 4

تا کنون امتیازی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.